Stagiair Cloud Software

InnoFour is een organisatie die elektronica ontwerp software oplossingen levert in de Benelux en Scandinavië. We doen dit door middel van technische verkoop, consultancy en training. Onze klanten zijn alle bedrijven die zich bezig houden met elektronica ontwerp, variërend van PCB design, FPGA design en ASIC design.

 

 

Momenteel hebben wij volgende stageplaats beschikbaar:

 

Cloud Software

We zijn een groeiende organisatie met kantoren in Almelo, Stockholm, Lund en Oslo. Momenteel zijn we aan het onderzoeken in hoeverre we een deel van onze oplossingen ook cloud gebaseerd kunnen gaan aanbieden, en in hoeverre we hiervoor cloud hosting service providers moeten gaan inschakelen. Deze opdracht richt zich op het onderzoeken van de verschillende cloud oplossingen die we voor onze toepassing zouden kunnen gaan inzetten, om op basis van dit resultaat een keuze te maken voor ons toekomstige cloud aanbod.

Een tweede doel van deze opdracht is om als organisatie de nodige kennis op te bouwen over de verschillende cloud oplossingen en implementaties. Deze opdracht zal zich voornamelijk concentreren rondom onze Polarion Application Lifecycle Management (ALM) oplossing, die in de toekomst dan als voorbeeld gebruikt kan worden voor andere software oplossingen die we vanuit InnoFour aanbieden aan de markt.

 

De onderdelen die bij deze opdracht aan bod zullen komen zijn:

 • Onderzoek doen naar verschillende cloud alternatieven, en hiervan de voor/nadelen en kosten analyseren.
 • Ervaring opbouwen door het opzetten en testen van een eigen cloud test omgevingen op lokale (QNAP) server.
 • Onderzoek en ervaring opdoen op basis van het inrichten van een demonstratie omgeving van een ALM omgeving in een virtuele of docker container omgeving.
 • Onderzoek doen naar infrastructuur die het meest geschikt is om een dergelijke omgevingen veilig als cloud omgeving aan te kunnen bieden.

 

Achtergrond student:

Voor deze opdracht zoeken wij een HBO-ICT student die het leuk vindt om in een commercieel/technische omgeving te werken waarbij Elektronica en Informatica gezamenlijk centraal staan.

 

Kennis en/of ervaring op het gebied Microsoft Office Outlook, Office 365, Microsoft Windows en Linux operating systems, virtualistie (MS Azure, Docker, VMWare, etc) is gewenst.

 

Bijzonderheden:

 • Deze stageperiode kan direct ingaan met een duur van 3 tot 6 maanden (afhankelijk van de eisen van je opleiding).
 • De stage locatie zal ons kantoor in Almelo zijn aan de Twentepoort Oost 61 (gebouw Utopia, gelegen aan de snelweg en te bereiken via Bus Lijn 28 halte Nijrees Twentepoort).
 • De begeleiding zal worden gedaan door Rick Stroot.
 • Lunches zijn inbegrepen
 • Een stagevergoeding van € 300,= per maand
 • Deze opdracht is een stage opdracht, maar kan ook worden uitgebreid met vakantiewerk achteraf.

 

Opleiding:

 • Informatica en/of ICT

 

Geinteresseerd?

Neem dan contact op met Rick Stroot (r.stroot@innofour.com) of schrijf een brief met motivatie aan:
 

InnoFour B.V.

t.n.v. Rick Strooot

Twentepoort Oost 61-02

7609 RG Almelo